Doorverwijzen

Wat is bewind?
U kunt een periode in uw leven meemaken waarin u niet meer goed voor uw eigen geldzaken kunt zorgen. U heeft bijvoorbeeld schulden die zijn ontstaan in of na een periode van werkloosheid, ziekte of echtscheiding. De rechter kan voor u een bewindvoerder benoemen die u helpt om al uw geldzaken weer op orde te krijgen. U kunt ook beperkt bewind aanvragen, zodat de bewindvoerder niet al uw geldzaken beheert, maar een deel, zoals uw spaargeld of eigen woning. 

Wie kan bewind aanvragen?
Bewind wordt vaak aangevraagd door de rechthebbende zelf, maar het kan ook worden aangevraagd door de echtgenoot, de geregistreerde partner, de voogd, de curator of de mentor. Bewind kan ook worden verzocht door de instelling waar de rechthebbende wordt verzorgd of die aan de rechthebbende begeleiding biedt. Is er niemand die de aanvraag kan doen en is bewindvoering toch noodzakelijk, dan kan een verzoek bij de Officier van Justitie worden ingediend. 

Familie
Heeft u bijvoorbeeld een familielid, kennis of vriend met financiële problemen? Het is bij Van den Bosse Bewindvoeringen mogelijk om als familielid een ander familielid aan te meldenHet aanmelden kan via het aanmeldformulier op deze pagina.   

Problemen op financieel gebied kunnen verschillende oorzaken hebben. Bijvoorbeeld het verlies van een dierbare, ontslag op werk of een echtscheiding. Veel van deze problemen kunnen ertoe leiden dat de situatie financieel niet meer onder controle is. Wij helpen u graag zodat een familielid, kennis of vriend toch ondersteund kan worden.   

Hoe merkt u of iemand in de omgeving financiële problemen heeft?
Meestal willen de mensen met financiële problemen het gesprek daarover niet aangaan. Ze proberen het te ontwijken. Echter zullen er ook andere signalen zijn dat de persoon problemen heeft. 

Zo kan het zijn dat mensen met problemen vaak moe zijn en er gestrest uit zien. Ook kan de woning verwaarloosd zijn. en ligt er bijvoorbeeld veel ongeopende post.  

Wij staan voor u klaar!
Van den Bosse Bewindvoeringen staat voor u klaar. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak zodat we u een advies kunnen geven omtrent de mogelijk te volgen stappen, of meld aan via het aanmeldformulier.