Skip links

Bewindvoering

Uw financiën in handen van een professionele bewindvoerder.

Wij vinden het vervelend voor u dat u niet in staat bent uw financiële zaken te beheren. Wij bieden u daarom een professionele en persoonlijke bewindvoerder aan waaraan u uw financiën kunt uitbesteden.

Van den Bosse Bewindvoeringen zorgt ervoor dat uw inkomsten en uitgaven op de juiste manier worden gedaan. Daarnaast regelen wij uw financiële zaken, zoals het declareren van ziektekosten, het doen van belastingaangifte, het aanvragen van huurtoeslag en bijzondere bijstand.

annegien

Kan ik u ergens bij helpen?

Wilt u meer weten over onze diensten, of wilt u zich aanmelden, neem dan gerust contact met ons op.

Neem contact op

Wij staan voor u klaar

Een vrijblijvend gesprek?

In een vrijblijvend aanmeld gesprek bespreken wij uw huidige situatie en wat u wilt bereiken. Op basis hiervan kijken wij samen met u wat de mogelijkheden zijn.

Aanmelden

Veelgestelde vragen over Bewindvoering

Bewindvoering is een voorziening die bedoeld is voor mensen die door hun lichamelijke en/of geestelijke situatie problemen hebben met hun financiële administratie en daarbij behorende verantwoordelijkheden.

Kosten van bewind zijn wettelijk vastgesteld. Onder het kopje “tarieven” op de website staan de actuele bewindvoeringskosten.

Dit is mogelijk als daar een grondige reden voor is. Als deze er is kan er een verzoek worden ingediend bij de kantonrechter.

Dit is helemaal afhankelijk van uw situatie. Bewindvoering wordt voor onbepaalde tijd uitgesproken en eventueel opgeheven als er sprake is van een financieel stabiele situatie. Voor het laten opheffen van bewind kunt u contact opnemen met de rechtbank.

Dit is volledig afhankelijk van hoe dit afgesproken is. Dit gebeurt allemaal in overleg met de bewindvoerder.

Nee. Een bewindvoerder is niet verantwoordelijk voor uw schulden. Wel helpt de bewindvoerder met het oplossen van de schulden.

Een rechter beslist hierover. Wanneer u wilt stoppen met bewindvoering, kunt u in gesprek met uw bewindvoerder. Zo kan het ingediend worden bij de rechter. De rechter beslist dan op basis van uw financiële status en wat er ten opzichte van de eerste situatie en nu is veranderd of de bewindvoering gestopt mag worden.

Dit hangt onder andere af van uw inkomen en uitgaven. Bewindvoering is geen schuldsanering. Zodra de inkomsten hoger zijn dan de uitgaven kunnen er schulden afbetaald worden. Als de inkomsten lager zijn dan de uitgaven lukt dit niet.

Niet gevonden wat u zocht?

Wilt u meer weten over onze andere diensten, neem dan gerust contact met ons op of ga naar de diensten:

Budgetbeheer
Curatele
Mentorschap