Uw financiën in handen van een professionele bewindvoerder.
Van den Bosse zorgt ervoor dat je inkomsten en uitgaven op de juiste manier worden gedaan. Daarnaast regelen wij je financiële zaken, zoals het declareren van ziektekosten, het doen van belastingaangifte, het aanvragen van huurtoeslag en bijzondere bijstand.
Bewindvoering, voor wie?
Stappen voor Bewindvoering
Veelgestelde vragen over Bewindvoering
Kosten van bewind zijn wettelijk vastgesteld. Onder het kopje “tarieven” op de website staan de actuele bewindvoeringskosten.
Dit is mogelijk als daar een grondige reden voor is. In dat geval kan een verzoek worden ingediend bij de kantonrechter.
Dit is helemaal afhankelijk van je situatie. Bewindvoering wordt voor onbepaalde tijd uitgesproken en eventueel opgeheven als er sprake is van een financieel stabiele situatie. Voor het laten opheffen van bewind kan je contact opnemen met de rechtbank.
Dit is volledig afhankelijk van hoe dit afgesproken is. Dit gebeurt allemaal in overleg met de bewindvoerder.
Nee. Een bewindvoerder is niet verantwoordelijk voor jouw schulden. Wel helpt de bewindvoerder met het oplossen van de schulden.
Wanneer je wilt stoppen met bewindvoering ga je in gesprek met jouw bewindvoerder. Daarna gaat je verzoek naar de rechter. Op basis van je financiële situatie én de veranderingen sinds de start van de bewindvoering, beslist de rechter of jij mag stoppen.
Dit hangt onder andere af van uw inkomen en uitgaven. Bewindvoering is geen schuldsanering. Zodra de inkomsten hoger zijn dan de uitgaven kunnen er schulden afbetaald worden. Als de inkomsten lager zijn dan de uitgaven lukt dit niet.